01 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 02 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 03 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 08 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 09 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 10 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 11 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 12 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 13 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 14 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 15 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 16 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 17 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 18 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 19 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 20 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 21 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 22 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 23 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 24 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 26 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 27 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 28 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 29 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 30 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 31 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 32 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 33 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 34 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 35 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 36 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 37 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 38 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 39 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 40 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 41 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 42 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg 43 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg
01 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg
02 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg
03 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg
08 Groote Meren 3 Ossendrecht.jpg
Verkocht

Verkocht: Groote Meer 3, 4641 RS Ossendrecht

Prijs bij inschrijving
Type object Woonhuis, eengezinswoning, vrijstaande woning
Gebruiksoppervlakte wonen 165 m²
Status Verkocht
Perceeloppervlakte 1.740 m²
Aanvaarding In overleg

Beschrijving

Op Landgoed Groote Meer te Ossendrecht bieden wij u een prachtige voormalige dienstwoning aan met bijgebouwen, gelegen op een perceel van ca. 1740m2 grond (erfpacht)

PERCEELGROOTTE : ca. 1740 M2 (ERFPACHT)
INSCHRIJFBEDRAG : vanaf minimaal 413.000 EURO K.K.

IN VERBAND MET DE MAATREGELEN OMTRENT COVID-19 ZIJN DE KIJKDAGEN OP 13-5-2020 EN 26-5-2020 GEANNULEERD. DE WONING IS UITSLUITEND NOG OP AFSPRAAK TE BEZICHTIGEN OP 13-05-2020 EN 26-5-2020.

SLUITINGSDATUM INSCHRIJVING : 15-06-2020 (tot uiterlijk 12.00 UUR)

Omdat de woning via niet vrij toegankelijke natuurgronden bereikbaar is, verzoeken wij u vriendelijk om de woning niet buiten de aangegeven kijkdagen te bezoeken / bezichtigen.

Algemeen:

Groote Meer is een natuurgebied ten oosten van Ossendrecht. Het is een particulier landgoed waarvan een deel begin 21e eeuw in bezit van Natuurmonumenten kwam. De kern met en rond het meer is particulier bezit gebleven. Het gebied meet 854 ha.

Landgoed Groote Meer is een voormalig stuifzandgebied dat echter vanaf 1830 beplant werd met een productiebos van grove den. Hier en daar is het stuifzand nog actief en het reliëf toont hoogteverschillen van 12 tot 26 meter boven NAP. Het omvat ook twee vennen, Groote Meer en Kleine Meer genaamd. Vanaf 1930 en nog sneller vanaf 1970 vond verdroging en voedselverrijking plaats. Niettemin zijn oeverkruid, vlottende bies en kruipende waterweegbree nog aanwezig. De dodaars, geoorde fuut, tafeleend, wintertaling en slobeend broeden er. In de bossen broeden havik, boomvalk, sperwer, bosuil, nachtzwaluw, boomklever en boomleeuwerik.

Groote en Kleine Meer werden reeds in 1623 in een document genoemd in verband met het visrecht. Groote Meer werd ook Sustermere (zustermeren) genoemd, omdat het bij enige droogte om twee van elkaar gescheiden meren gaat. De meren vormden een bron van geschil tussen de Abdij van Tongerlo en het Mariaklooster. Een derde ven, ten westen van het Groote Meer gelegen, is het Zwaluwmeer.

Voorts behoort het gebied Kortenhoeff (104 ha) tot het gebied. Hierin ligt het Wasven, dat door eutrofiëring sterk achteruit was gegaan. In 1980 kwam Kortenhoeff in bezit van Staatsbosbeheer. In 1989 werd de bodem afgeplagd en sindsdien is de flora weer deels hersteld.

Aangezien Landgoed Groote Meer grenst aan de Kalmthoutse Heide, werd het Belgisch-Nederlandse Grenspark De Zoom-Kalmthoutse Heide ingesteld. In 2006 werd met natuurherstel begonnen, waarbij een deel van het productiebos werd gekapt om stuifzand weer een kans te geven en de heidegebieden aan beide zijden van de grens weer met elkaar te verbinden. Ook wordt getracht de daling van het grondwaterpeil tegen te gaan en de eutrofiëring een halt toe te roepen.

Algemene omschrijving woonhuis:
De woning is een traditionele vrijstaande woning met garage/schuur, meerdere functionele bijgebouwen en kapschuur.
De woning is gebouwd in 2000. De originele gevel daterende uit 1890 is bij de heropbouw behouden gebleven.
De inhoud van deze woning is ca. 715 m3 excl bijgebouwen.

De woning is opgetrokken met spouwmuren, heeft houten kozijnen, dubbele beglazing en het dak is met pannen gedekt.
De verwarming en warmwatervoorziening is middels een cv combiketel, bouwjaar 2019.
De woning is aangesloten op een bovengrondse gastank, elektriciteit, drukriolering, internet loopt op dit moment via de telefoonlijn en televisie middels schotel.
Verder is de begane grond voorzien van vloerverwarming.

Het perceel van de woning Groote Meer 3 is bereikbaar via natuurgronden welke in privaat eigendom zijn; deze gronden zijn niet vrij toegankelijk.
Voor de natuurgronden rondom de woning Groote Meer 3, welke in eigendom zijn van Vereniging Natuurmonumenten, gelden betredingsvoorschriften.

Indeling

Entree met moderne meterkast 11 groepen, 2 aardlekschakelaars, betegelde toiletruimte en een werkkamer.
Doorloop naar de ruime, lichte en sfeervolle woonkamer met een open trap naar de eerste verdieping, een mooie schouwpartij en openslaande tuindeuren.
De gesloten woon/leefkeuken heeft een keurige hoek opgestelde inrichting en een sfeervolle schouw met houtkachel.
Vanuit de keuken bereikt u de bijkeuken met aansluitingen voor het witgoed, een doucheruimte, het centrale stofzuigsysteem en heeft u toegang tot de grote kelder.

Eerste verdieping

Ruime overloop met toegang tot een 4 tal royale slaapkamers allen voorzien van grenen vloeren en stuc wanden.
De betegelde badkamer heeft een bad met douchevoorziening, wastafel en tweede toilet.
Verder is er op deze verdieping de opstelling cv.

Tweede verdieping

Middels vlizotrap te bereiken bergzolder.

Tuin

Via een verhard pad heeft u toegang tot het landgoed. Rondom de woning ligt een omheinde tuin en daarnaast is de garage te vinden. Achter de woning ligt de grote kapschuur, welke behoort bij de woning.

Bijzonderheden

Kenmerken:
Inschrijving: Vanaf 413.000 euro k.k.
Soort: Eengezinswoning
Type: Vrijstaand
Aantal kamers: 7
Inhoud: 715 m3
Perceel: 1740 m2 (erfpacht)
Kadaster: Ossendrecht sectie C nummer 642
Soort bouw: Bestaande bouw
Bouwjaar: 2000
Ligging: Landelijke omgeving, beschermd natuurgebied
Tuin: Rondom gelegen
Schuur: Vrijstaand
Asbest: Geen Asbest
CV: Middels cv combiketel
Gasaansluiting: Middels gastank
Riolering: Object is aangesloten op het drukriool
Internet: Via telefoonlijn
TV: Middels schotel
Water: De watertoevoer is geclusterd voor het landgoed en zodoende is de woning nog niet voorzien van een zelfstandige watermeter waarop ook de
afrekening met het waterleidingsbedrijf kan plaatsvinden. Deze voorziening wordt vóór de overdracht, welke datum we tezamen overeenkomen,
op kosten van Vereniging Natuurmonumenten gerealiseerd.

Omschrijving verkoop bij inschrijving :
Het object wordt aangeboden bij inschrijving.
Minimale inschrijving: 413.000 euro k.k.
De grond, die in eigendom is van Natuurmonumenten, wordt in erfpacht uitgegeven voor een periode van 30 jaar, conform een overeenkomst van een recht van erfpacht en de vestiging van een afhankelijk recht van opstal. De overeenkomst, het uitgiftekader, het inschrijfformulier, de algemene voorwaarden met betrekking tot het recht van erfpacht en het afhankelijk recht van opstal zijn van toepassing. De concept overeenkomst is verkrijgbaar tijdens de kijkdagen.
De erfpachtcanon bedraagt € 6.024,38 per jaar. Voor de vestiging van recht van erfpacht is een eenmalige vergoeding van € 1 verschuldigd.

Bestemming:
Het object is opgenomen in het bestemmingsplan “actualisatie bestemmingsplan buitengebied 3e herziening” van de gemeente Woensdrecht hetgeen door de raad is vastgesteld op 27 februari 2014.
Daarin heeft het de bestemming “wonen, landgoed, natuur, landgoed, waarde - aardkundig”.

IN VERBAND MET DE MAATREGELEN OMTRENT COVID-19 ZIJN DE KIJKDAGEN OP 13-5-2020 EN 26-5-2020 GEANNULEERD. DE WONING IS UITSLUITEND NOG OP AFSPRAAK TE BEZICHTIGEN OP 13-05-2020 EN 26-5-2020.

Dag van inschrijving:
De ingeschreven kandidaat dient te passen bij de visie die Natuurmonumenten heeft en de doeleinden die Natuurmonumenten nastreeft. Natuurmonumenten wenst dit eventueel ook middels een gesprek met de kandidaat te bespreken voordat zij tot gunning overgaat. Kandidaat wordt verzocht zijn motivatie voor de inschrijving op het inschrijfformulier kenbaar te maken.
Natuurmonumenten behoudt zich uitdrukkelijk het recht van beraad en gunning voor.
Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij deWEKKERmakelaar.nl, tevens is deze als bijlage toegevoegd aan de brochure.
De biedingen/inschrijvingen moeten in een gesloten envelop aangeleverd worden met daarop linksboven in de hoek vermeld “Inschrijving Groote Meer 3 Ossendrecht”. Deze inschrijfformulieren moeten uiterlijk 15-06-2020 om 12.00 uur zijn ingeleverd bij Notaris van Gogh, Meirseweg 13B te Zundert.
Ten overstaan van Notaris de heer M. Hoedeman, alsmede de rentmeester (dhr. J.L.F. Boot) van Vereniging Natuurmonumenten en de WEKKERmakelaar worden op 15-06-2020 de enveloppen met de inschrijfbiljetten geopend.
Enkel volledig en correct ingevulde inschrijvingen worden geaccepteerd.
Natuurmonumenten zal zich vervolgens beraden of en aan welke ingeschreven kandidaat gegund zal worden waarbij zij zich het recht voorbehoudt al dan niet te gunnen aan één van de inschrijvers.
Alle inschrijvers zullen op de hoogte worden gesteld van het verloop van de inschrijving.
Bijlage behorende bij de brochure;
- Kadastrale kaart
- Kadastraal bericht
- Uitgiftekader
- Inschrijfformulier
- Brochure 'Erfpacht bij Natuurmonumenten'
- Cultuur Historische Waardestelling

De concept erfpachtovereenkomst en de vragenlijst bodem zijn verkrijgbaar tijdens de kijkdagen.

Voorts behoudt Natuurmonumenten zich het recht voor om, vóór het aangaan van de erfpachtovereenkomst, een screening te laten plaatsvinden.

Ten aanzien van de juistheid van deze informatie kan door deWEKKERmakelaar geen aansprakelijkheid worden aanvaard. Aan de vermelde informatie kan geen recht worden ontleend. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief.

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 05766
Prijs Prijs bij inschrijving
Inrichting Ja
Inrichting Gestoffeerd
Status Verkocht
Aanvaarding In overleg
Aangeboden sinds Donderdag 16 januari 2020
Laatste wijziging Zaterdag 8 augustus 2020
Bouw
Type object Woonhuis, eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 2000
Dakbedekking Dakpannen
Type dak Zadeldak
Isolatievormen Dakisolatie
Dubbel glas
Vloerisolatie
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 1.740 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 165 m²
Inhoud 715 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten 71 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 3 (en 1 kelder)
Aantal kamers 6 (waarvan 4 slaapkamers)
Aantal badkamers 1 (en 1 apart toilet)
Locatie
Ligging Aan bosrand
Aan rustige weg
Afgelegen
Beschutte ligging
Buiten bebouwde kom
In bosrijke omgeving
Tuin
Type Achtertuin
Energieverbruik
Energielabel B
CV ketel
Warmtebron Gas
Bouwjaar 2019
Uitrusting
Warm water CV-ketel
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Vloerverwarming (gedeeltelijk)
Tuin aanwezig Ja
Heeft schuur/berging Ja

Brochure(s) en overige bijlagen

Kaart

Sluiten

Recent bekeken